Grafmonumenten en gedenktekens

Een grafmonument of gedenksteen is een uniek gedenkteken. Het is ook de plaats waar nabestaanden troost kunnen vinden en de herinnering aan een dierbare levend houden. Wellicht overweegt u na de begrafenis over te gaan tot het plaatsen van een grafmonument, of het laten ingraveren van een nieuwe inscriptie in een bestaande steen. Het is belangrijk dat u bij deze keuze goed geadviseerd wordt.

Niet alleen het materiaal, de vorm, de inscriptie en het lettertype zijn bepalend voor de uiteindelijke keuze. U krijgt ook te maken met plaatselijke omstandigheden en gemeentelijke voorschriften. Ook dient in de meeste gevallen een vergunning aangevraagd te worden. Wij willen u bij deze keuze helpen en staan garant voor ons advies.

Er is een goede samenwerking met Sporken Natuursteen, Vennestraat 25 te Lisse, een steenhouwerij met jarenlange ervaring die, zeker wanneer het een nieuw monument betreft, sneller kan plaatsen dan de meeste steenhouwerijen in de regio (in de meeste gevallen kan dit al binnen 3 weken). Sporken Natuursteen is telefonisch bereikbaar op 06-25016790.
Aanbevolen!


Wilt u meer weten over grafmonumenten en gedenkstenen? Dan kunt u bellen naar Begrafenisverzorging Theo van der Plas & Bouwe Hoek, of kijken op de website van www.sporkennatuursteen.nl.