Kosten begrafenis

De kosten van een begrafenis zijn afhankelijk van diverse zaken, bijvoorbeeld de vorm van en keuze van de begrafenisplechtigheid en uw persoonlijke voorkeuren omtrent de overige invulling.

Wilt u een simpele uitvaartkist of een elegante kist van massief hout? WIlt u gebruik maken van een zwarte rouwauto of wellicht de rouwkoets? Het heeft allemaal te maken met wensen, uw wensen. Vindt u het prettig om snel en precies te weten wat de begrafeniskosten zijn op basis van uw wensen? Vraag in dat geval het beste direct een offerte aan.

Begrafeniskosten
Bij een begrafenis krijgt u te maken met grafrechtkosten. Deze grafkosten verschillen per gemeente. Ook is er een prijsverschil tussen een algemeen en een eigen graf. Gemiddeld is de prijs bij een periode van 15 jaar voor een algemeen graf €1.300,-  en voor een eigen graf voor een periode van 30 jaar  € 1.575,-- bij een zandgraf en € 3.825,-- voor een kelder. De kosten voor een grafsteen bedragen gemiddeld €2.800,--. Ook zijn er bij een begrafenis minimaal zes dragers nodig om de kist te dragen. Vraag nu direct een offerte aan voor uw specifieke wensen.

Basiskosten
De basiskosten van elke uitvaart bestaan uit de verzorging en het vervoeren van de overledene en de bezorging van de kist. Voor alle overige opties zijn de kosten afhankelijk van uw wensen.

Overige kosten
Bij een uitvaart vindt bijvoorbeeld ook vaak een plechtigheid plaats. Verwacht u meer gasten of blijft het lichaam van de overledene langer opgebaard, dan vallen de kosten hoger uit. Behalve een rouwauto kunnen er meer volgauto's in de stoet meerijden. Verder zijn er kosten voor rouwkaarten, eventueel bloemen en de catering. Voor een begrafenis in het weekend worden vaak toeslagen gerekend. Dit komt door de loonkosten voor het personeel van de begraafplaats.

De dienstverlening van de uitvaartverzorger
Het werk van de uitvaartverzorger is een belangrijk onderdeel van iedere begrafenis.
De dienstverlening van de uitvaartverzorger bestaat onder andere uit het verzorgen van de wettelijke formaliteiten, de huisbezoeken, het dagelijks persoonlijke contact, het samenstellen van rouwdrukwerk, de liturgie en de rouwadvertentie. Ook het voorbereiden en begeleiden van de concoleanceavond en de afscheidsplechtigheid alsook het contact houden met de predikant of spreker tijdens de rouwdienst zijn taken van de uitvaartverzorger 

Meer informatie over de kosten van een begrafenis?
Wilt u meer weten over de kosten van een begrafenis en wat er zoal mogelijk is? Vraag dan een offerte aan.
U kunt ons bellen, een terugbelverzoek achterlaten of het contactformulier invullen.
Ook kan een van ons vrijblijvend bij u langskomen. U kunt dan in alle rust uw wensen  bespreken en vastleggen. Neem contact op met ons via telefoonnummer 06 12 09 11 12 of stuur een info@theovanderplas.nl.
Wij helpen u graag verder.

Contactformulier