Opbaring

Thuis, in het rouwcentrum of in de familiekamer
In overleg met de nabestaanden kan de overledene thuis of in het rouwcentrum worden opgebaard. Ook bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van onze familiekamer. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen er bewust voor om hun dierbare in de dagen voorafgaand aan de begrafenis thuis op te baren. Thuis afscheid nemen kan heel geruststellend zijn. Dit kan op diverse manieren. Een overledene kan op bed opgebaard worden maar ook in een kist.Veel nabestaanden vinden het prettig om in eigen huiselijke sfeer condoleancebezoek te ontvangen en de laatste momenten met hun dierbare door te brengen. Wij beschikken  over moderne voorzieningen om thuisopbaring mogelijk te maken en zorgen ervoor dat alles naar uw wensen geregeld wordt. De begrafenisverzorger komt dagelijks bij u thuis om te controleren of de opbaring naar wens verloopt.

Alles kan, niets hoeft
Ook kan naar wens worden gekozen voor een combinatie, bijvoorbeeld drie dagen thuis opbaren en vervolgens overbrengen naar het rouwcentrum of kerk i.v.m. de condoleance. Er is heel veel mogelijk. Vaak weten mensen dat gewoon niet. Begrafenisverzorging Theo van der Plas & Bouwe Hoek zullen ook hierover raad geven om datgene te realiseren waar de nabestaanden zich het prettigst bij voelen.
Steeds vaker geven mensen de voorkeur aan een opbaring thuis. 

Opbaring in familiekamer
U kunt er ook voor kiezen uw dierbare op te baren in de familiekamer aan de Meeuwenlaan. De kamer is uitermate smaakvol ingericht met comfortabel meubulair en voorzien van faciliteiten om koffie en thee te zetten. De kamer beschikt over een eigen ingang, airco en toilet. Ook uw eigen muziek afspelen is mogelijk. U ontvangt van ons de sleutel zodat u 24 uur per dag in de familiekamer kunt verblijven met optimale privacy. Een fijne oplossing voor als thuis opbaren niet mogelijk is.
   

Thuisopbaring met behulp van kistkoeling
De overledene komt bij deze manier van opbaren in een kist te liggen. Hier plaatsen wij een koeling onder. Door een deksel met een glasplaat op kist te leggen ontstaat er een gesloten ruimte. Uiteraard kan tijdens het afscheid nemen het bovenste deel van de deksel weggenomen worden. De ruimte die u kiest voor het laten plaatsvinden van de opbaring kunnen wij desgewenst aanpassen met bijvoorbeeld rouwschermen.

Thuisopbaring met behulp van bedkoeling
Word ervoor gekozen om de overledene niet direct in de kist op te baren, dan is het mogelijk om op bed met een bedkoeling te worden opgebaard. Veel mensen vinden dit een "natuurlijke" manier van opbaren. De bedkoeling is een koeling die op het matras wordt geplaatst. Daarna wordt het bed normaal opgemaakt en wordt de overledene op de niet zichtbare koeling gelegd. De motor waaraan de koeling met een flexibele slang is verbonden wordt, geheel uit het zicht, onder het bed geplaatst. Het moment waarop de overledene in de kist gelegd zal worden, wordt in overleg met de nabestaanden bepaald.